diumenge, 15 de novembre del 2009

Un pas endavant, Esquerra respon a la Ribera d'Ebre

Divendres a la tarde-nit, a la Sala de la Democràcia varem fer un acte de proximitat d'Esquerra, sota el títol: Un pas endavant, Esquerra respon.

L'acte el conduïa el Lluís Salvadó, que actualment desenvolupa les funcions de Secretari Nacional de Política Territorial d'Esquerra, per tant, és membre de l'Executiva Nacional d'Esquerra; a més de fer de Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre de la Generalitat, i de Secretari d'Organització de la Federació de l'Ebre d'Esquerra.

Amb unes 40 persones assistents, es va reflexionar sobre la importància de que Esquerra estiguem governant a diferents nivells: Ajuntaments, Consells Comarcals, Generalitat de Catalunya, perquè d'aquesta manera, no només marquem el llistó de l'ambició nacional, i estirem als grans partits, per fer avançar el país, sinó que a més el territori compta, i compta molt.



Així doncs, el fet que Esquerra governi en Ajuntaments, evita que aquells ajuntaments s'ofereixin per albergar cementaris nuclears. Esquerra hi hem estat sempre en contra, aquí i a Barcelona.

Aquesta setmana es van presentar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a les Terres de l'Ebre: i malgrat la crisi, i tot i ser uns pressupostos austers, a les Terres de l'Ebre, la inversió creix, perquè el govern (amb el lideratge de la delegació del govern) dona resposta en aquestos moments difícils... i per tant, quan CiU va invertir 71M d'euros a l'Ebre, el seu millor any, l'actual govern destina al 2010 més de 220 M d'euros. Més de tres vegades el que van invertir els governs de CiU i Pujol.

Seguirem treballant per fer avançar el país, socialment per integrar i fer nous catalans, que se sentin a casa, amb una Catalunya que acull, i per tant, com a "catalans" (amb drets socials) ens seguiran pel camí de guanyar drets col·lectius com a poble, com a nació, ens seguiran per ser lliure.

Josep Mª Saèz