diumenge, 18 d’octubre del 2009

Conferència Toni Orensanz

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Móra d’Ebre, organitza una conferència, dintre dels actes del Correllengua, que porta per títol “1936, Els incontrolats a les Terres de l’Ebre” a càrrec de Toni Orensanz autor del llibre “l’Òmnibus de la mort, parada Falset”, treball d'investigació, sense afany revisionista, sobre l'actuació de l'anomenada Brigada de la muerte de la FAI dirigida per Pasqual Fresquet, qui amb base a Casp fou responsable de l'afusellament de 247 persones a setze municipis de les comarques del Priorat (27 eren de Falset), la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i a diversos municipis d'Aragó entre juliol i setembre de 1936.


Toni Orensanz és periodista i guionista freelance. És col·laborador habitual del diari La Vanguardia des del 1996 i ha realitzat tasques informatives per a la Cadena SER, TV3, Avui, El Mundo,Descobrir Catalunya, GEO i altres mitjans escrits i audiovisuals, gairebé sempre en les zones rurals de Catalunya (especialment en el Camp de Tarragona i les terres de l’Ebre).


Esquerra a Móra d'Ebre vol participar en els actes culturals fets a la població, fent conferències, xerrades, fòrums, etc., amb això pretenem apropar-nos a la societat civil i organitzar conjuntament aquesta mena d'actes culturals. Aquestes conferències s'aniran repartint durant l'any i tocant diferents temàtiques al voltant de l'ideari del partit.


L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre el dia 30 d’octubre a les 20:00 h, en acabar l’acte l’autor signarà llibres.