dissabte, 17 d’octubre del 2009

Puigcercós: 'En la propera legislatura Catalunya ha de poder exercir el dret a decidir'

Amb 145 vots a favor i 9 en blanc, ja és el candidat d'ERC

Joan Puigcercós ja és oficialment el candidat d'ERC per a les properes eleccions. Un cop presa la decisió en el Consell Nacional, amb 145 vots a favor i 9 abstencions, el president d'Esquerra ha marcat com a objectiu que Catalunya pugui exercir el dret a decidir 'en la propera legislatura'. 'No tenim dret a defallir', ha exhortat el flamant candidat recollint el llegat de Companys i Macià. Des de la Vall de Núria, on Puigcercós ha recordat que 'comença la història de la política contemporània', ha assegurat als militants del seu partit que tenen l''obligació política i moral de fer un pas endavant'. Així, Carod-Rovira -que ha protagonitzat moments tensos- ha passat definitivament el testimoni a Joan Puigcercós, que demà culminarà els actes de proclamació amb l'ascens al Puigmal. Podeu llegir la retransmissió que el directe!cat ha fet de la proclamació a través dels perfils de Tumblr,Facebook o Twitter.

En un discurs en què ha reivindicat el llegat dels homes i les dones que van lluitar per les 'fites de llibertat' que s'han assolit, el líder republicà ha assumit el paper d'encapçalar les llistes amb 'humilitat i responsabilitat'. Recordant que ERC és hereva d'aquesta història, ha fet una defensa de 'la política' que considera que és l''instrument' dels més febles, l''instrument dels catalans i d'ERC per arribar a un nou horitzó de justícia social'. 'L'absència de la política és la demagògia', ha reblat.

Revolució verda i ascensor social

A banda de l'eix del dret a decidir al centre del debat, també ha reivindicat que ERC ha aconseguit fer quallar l''independentisme pràctic' deixant de banda 'les essències'. No només l'eix nacional ha estat protagonista del discurs de Puigcercós, que també ha elogiat la capacitat de Catalunya i la seva gent d'aconseguir grans èxits i 'reinventar-se'. En aquest sentit ha reivindicat la necessitat de modernitzar l'esquerra i ha instat el país a fer una 'revolució verda sense urani, petroli ni gas' tal i com els nostres avantpassats van aconseguir fer la Revolució Industrial 'sense carbó, ni ferro, ni cotó'. De la mateixa manera, s'ha referit als avenços aconseguits en els darrers anys que s'han fet 'alhora que s'incorporaven nous catalans i catalanes', en referència a la immigració i ha recordat que Esquerra 'defensa l'ascensor social per a tothom' i que no 'dividirà mai el país'.