divendres, 2 d’octubre del 2009

Garrotades Cuní-Fuentes per Colom

Ahir dijous Catalunya va llevar-se amb els quioscos plens dels 150.000 euros que Fèlix Millet va 'regalar' a Àngel Colom quan aquest ja militava a CDC per tal de cobrir les despeses de l'aventura que va suposar el PI. Tot i així, l'exclusiva que aixecava El Periódico ja se sabia des d'hores abans, i les primeres espases del periodisme matinal, Manel Fuentes i Josep Cuní, s'havien estat posicionant tot el vespre de dimecres per tal d'obtenir el testimoni de Colom un cop esclatés la notícia.

Tal com va revel·lar el mateix Fuentes durant la seva entrevista telefònica amb Colom, el president de la sectorial d'Immigració de CDC s'havia compromès amb ell a desplaçar-se fins la Diagonal per tal de realitzar una entrevista des de l'estudi d'El Matí de Catalunya Ràdio, però finalment Colom va deixar plantat Fuentes i aquest es va haver de conformar amb una entrevista per telèfon.

Cal dir que l'entrevista de Fuentes, que s'ha erigit com l'assot radiofònic del Cas Millet, va ser d'una duresa poc habitual, posant a Colom contra les cordes i demanant-li noms, els noms d'aquells que li van recomanar que anés a trucar la porta de Millet. Durant la tensa entrevista, Colom va intentar relacionar els fons de Colom amb el Palau, però l'actual dirigent de CDC va donar-li llargues, repetint que els diners eren de Millet i no del Palau i intentant retratar-se com a màrtir d'una persecució política. L'entrevista va acabar d'una manera insòlita, amb Àngel Colom penjant el telèfon a Manel Fuentes.

Minuts més tard, un Àngel Colom visiblement afectat, suós i tremolenc s'asseia a la taula de Josep Cuní, el vencedor de la batalla TV3-Catalunya Ràdio per tenir Àngel Colom en directe. Aquells qui havien escoltat l'entrevista de Colom amb Fuentes minuts abans s'esperaven un Cuní que continués estirant el fil i acabés la feina feta per Fuentes traient-li els noms d'aquells qui ja coneixien les suculentes 'subvencions' de Millet, però contràriament al que s'esperava, Cuní va realitzar una entrevista-massatge a Àngel Colom. Durant aquell massatge televisiu, que entre els cercles periodístics s'assegura que podria haver estat pactat per tal que Colom renunciés a l'entrevista a la seu de Catalunya Ràdio, Josep Cuní no va posar contra les cordes Colom en cap moment, i va deixar que el polític de CDC s'anés envalentonant, fins que al final Colom es va atrevir a atacar els socialistes enlloc de respondre per les seves responsabilitats.

La victòria per aconseguir tenir Colom en directe va tenir aquest preu, i enlloc del Cuní lleó habitual l'entrevista la va dur a terme un Cuní ratolí, que amb bata de massatgista va deixar que Colom xerrés i ataqués a tothom, amb sentències com 'qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra' que provinents d'un possible acusat de malversació provoquen vergonya aliena. Cuní ni li va preguntar pels diners no declarats ni per les persones que li havien recomanat Millet. De la mateixa manera, tampoc li va preguntar si a CDC coneixien aquest finançament irregular.

Senyor Cuní, posats a no preguntar-li res, ja li podia haver-li preparat un faristol amb micròfon a Colom i deixar-li 20 minuts perquè fes un míting tot sol...

directe.cat