dijous, 1 d’octubre del 2009

Millet va desviar 150.000 euros per liquidar els deutes del PI d'Àngel Colom

El dirigent de CDC va signar un rebut per 25 milions de pessetes però diu haver-ne rebut 12


Segons informa El Periódico, Fèlix Millet va sufragar les despeses de la creació del Partit per la Independència (PI), quan Àngel Colom ja militava a CDC, anys després que deixés el lideratge d'ERC i muntés el PI amb Pilar Rahola. Colom ha reconegut que va demanar ajuda econòmica a Millet l'estiu del 2000, després que molta gent li recomanés parlar amb ell, i aquest li va fer arribar 12 milions de pessetes, tot i que la firma de Colom apareix en un rebut de 25 milions de pessetes. De moment Colom només reconeix haver rebut la meitat d'aquests diners. La signatura de l'actual president de la sectorial d'immigració de CDC figura en dos pagaments a la Fundació Espai Cultura, el suposat lobby independentista que havien de muntar després del fracàs del PI i que mai va arribar a veure la llum.


Segons ha assegurat Colom a El Matí de Catalunya Ràdio, en aquell moment ell creia que els diners procedien de les arques de Millet i no del pressupost del Palau. 'No m'he ficat mai un duro a la butxaca', ha reblat Àngel Colom que ha mantingut una tensa conversa telefònica amb Manel Fuentes i que, de fet, ha acabat penjant en directe.

Colom planta Fuentes per anar a TV3 amb Cuní

Segons ha explicat Manel Fuentes, el secretari d’Immigració de CDC es va comprometre ahir al vespre a ser present aquest matí als estudis de Catalunya Ràdio i Colom no ha complert aquest compromís. De tota manera, Àngel Colom sí que ha anat al plató d'Els Matins esperant ser entrevistat per Josep Cuní. Cal tenir en compte que Pilar Rahola, cofundadora del PI, és col·laboradora diària del programa.

‘Qui em vulgui matar políticament, que es posi a la cua’

‘Alguns partits algunes forces els molesta profundament que el catalanisme altre cop torna a anar endavant’ ha afirmat Colom apuntant a la mà del PSC al darrere d’aquestes acusacions. ‘Tots els que pensen que em poden matar políticament no ho aconseguiran’, ha sentenciat Colom que ha afirmat que ‘una part dels partits de l’espanyolisme’ està actuant ‘desacomplexadament’ contra el catalanisme i que ‘no s’atura davant de res’ amb la intenció de situar el cas en el marc de la lluita política. En una entrevista en què s'ha parlat més de política que de les acusacions a Colom, el secretari d'Immigració de CDC ha desafiat: ‘Qui em vulgui matar políticament, que es posi a la cua’ ha desafiat al mateix temps que ha assegurat que continuarà treballant per Catalunya des de les files de Convergència.

De tota manera, Colom ha volgut deixar clar que pràctiques com la que s’ha descobert avui, de buscar finançament en personalitats de la burgesia catalana són habituals, i ha sentenciat que ‘qui estigui lliure de pecat, tiri la primera pedra’.

Per iniciativa pròpia o per recomanació 'd'algú'

Àngel Colom ha entrat en contradicció aquest matí amb algunes de les declaracions que publica El Periódico. Colom ha assegurat a Catalunya Ràdio que va dirigir-se a per iniciativa pròpia a Fèlix Millet per demanar-li ajuda econòmica mentre en declaracions al diari del Grupo Zeta va deixar clar que va trucar ‘diverses portes i algunes d’aquestes persones em van suggerir que parlés amb Millet, que llavors estava considerat un mecenes’ tot i que no ha precisat qui li va proposar que contactés amb el president de la fundació del Palau de la Música.