dimarts, 27 d’octubre del 2009

No podem esperar

A tots aquells que encara pensen que amb Espanya tot és possible: ho sentim, Espanya ha tingut totes les oportunitats possibles per decidir-se, però sempre les ha acabat aprofitant per seguir instaurant el seu pensament únic, el d'una Espanya sola i forta gràcies als de sempre. Ens volen com a creadors de riquesa econòmica i social, i així continuar vivint de les nostres costelles fins a la fi dels temps.

Cada cop més gent de tota procedència, origen i condició votaria 'sí' sense dubtar-ho a la independència, sobretot si sap el que ens passa, el que ens ha passat i ens continuarà passant. Els arguments en temps de crisi no són poca cosa, al contrari, explicar-nos ara és molt més fàcil, cal tenir totes les eines a l'abast i sobretot creure'ns que tot és possible i ja hi ha molta feina feta.

El que ens cal és pensar d'una vegada per totes en nosaltres mateixos. L'augment de moviments, plataformes i nous partits a l'entorn del independentisme és una mostra evident del que diem, però cal un lideratge i sobretot un lideratge a l'entorn d'un camí cap al dret a decidir. Un cop exercit aquest dret ja discutirem, ja batallarem per si anem més a l'esquerra o més a la dreta.

És una bona notícia en aquest sentit que la reducció de l'Impost de Successions uneixi a CiU i a ERC, en una proposta que beneficia a les classes majoritàries del nostre país, per això les veus sorgides criticant la coincidència són fetes clarament en clau espanyola. Tant Joan Herrera (ICV) com Josep Antoni Duran i Lleida (Unió) o el PSC a través del seu silenci tens no volen un país independent i veuen amb preocupació una majoria nacional que camina sense por cap a la independència.

De la mateixa manera que és una bona noticia l'aposta per la reducció de l'Impost de Successions, aquesta es pot convertir en una nova desafecció si les bones intencions expressades pels dos partits acaben en un nou desacord. Ningú entendria que tenint una majoria política per poder reduir-lo, no ho féssim.

No podem perdre més el temps en discussions de pa sucat amb oli, no podem convertir els nostres errors en una excusa permanent. Ara ens cal pensar en el país, i el millor pel nostre país és obtenir la plena llibertat: tots viuríem millor i seríem molt més feliços.

CiU i ERC tenen una gran responsabilitat: avui és la reducció de l'Impost de Successions, però cada dia més necessitats posaran en comú molts més acords, entre ells com afrontar la retallada assegurada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol i el que significarà pel futur de tots plegats.

directe.cat