dijous, 22 d’octubre del 2009

La por a protestes independentistes va evitar que De la Vega inaugurés el curs a la UdG

Va exigir que la universitat garantís l'absència de manifestacions i que la seguretat de l'acte anés a càrrec de la Policia Nacional espanyola o la Guàrdia Civil

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, havia d'inaugurar el curs acadèmic a la Universitat de Girona (UdG) aprofitant la seva visita a Catalunya el passat dimarts, 13 d'octubre. Segons ha pogut saber directe!cat, finalment l'aposta del deganat per donar el tret de sortida al curs sota els auspicis de la vicepresidenta va quedar frustrada per les exigències de la protagonista, que hauria condicionat la seva intervenció a tenir garanties que no hi hauria manifestacions estudiantils i que la Policia Nacional espanyola o la Guàrdia Civil -i no els Mossos d'Esquadra- es fessin càrrec de la seguretat de l'acte. La UdG, que fins i tot havia ajornat l'acte, va recórrer al cos docent i el doctor Josep Maria Terricabras va ser qui va fer la lliçó inaugural.

Tot i que no ha estat confirmat de manera oficial, ha transcendit que el rectorat havia estat gestionant la possibilitat que la convidada fos la vicepresidenta primera del govern de l'Estat, María Teresa Fernández de la Vega, una possibilitat que al final es va haver de descartar. Fonts de la UdG han explicat a directe!cat que 'desconeixen' aquesta informació i, en qualsevol cas, la situarien dintre de la normalitat ja que 'com cada any' s'haurien estudiat diverses possibilitats per a la inaguració del curs i, potser, la vicepresidenta era una d'elles.

Tot plegat s'emmarca en la proximitat de les eleccions al rectorat a les quals Anna Maria Geli, l'actual rectora, aspira tornar-se a presentar i on només comptarà amb l'oposició de l'exvicerector Manel Poch. Geli ja va viure el precedent de veure com els alumnes demanaven la seva dimissió en una protesta per la polèmica decisió de convidar el rei d'Espanya, Joan Carles I, al al Parc Científic i Tecnològic l'any 2007.