dimarts, 20 d’octubre del 2009

Sardà s'apunta a la crosta

Al iniciar la temporada radiofònica ja vam advertir de l'enèsima renovació a Catalunya Ràdio, una emissora que en termes de nació a cada bugada perd un llençol, i que enguany compta amb periodistes socialistes als tres grans espais de la graella: l'històric Joan Barril als vespres, l'exiliada de COM Ràdio Sílvia Cóppuloconvidant socialistes cada tarda i Manel Fuentes al Matí, liderant la creuada contra la Trias Fargas, assetjant Àngel Colom en directe i atiant cada dia el fantasma d'una burgesia catalana corrupta arran del cas Millet.

Precisament al Matí de Catalunya Ràdio sentíem aquest dilluns com Xavier Sardà (Javier quan treballa per Espanya) carregava contra TV3 des de la ràdio pública catalana, assegurant que l'emissora que dirigeix Mònica Terribas 'és de la crosta'. Sardà s'apuntava d'aquesta manera a les declaracions de Joan Ferran denunciant una excessiva catalanització de l'emissora pública catalana, que per estatuts ha de treballar per normalitzar la llengua i la cultura del país, i denunciava el seguiment que l'emissora va fer del referèndum d'Arenys de Munt, que segons ell no era rellevant ni noticiós.

En la seva intervenció (àudio) Sardà lloa programes com el 30 Minuts de diumenge o el reality A la presó, en comparació amb altres programes on TV3 mostra la crosta.

Sardà: La cara és el 30 minuts d'ahir, de Ciutat Badia. La cara és el programa de les presons de TV3. Moltes de les coses que els mitjans de comunicació consideren importants potser no ho són tant, i la realitat és el dia a dia. Dic això perquè TV3, independentment del partit que hi hagi al Govern, una mica és de la crosta, de vegades. Jo ja sé perquè ho dic, és una mica de la crosta catalaneta, però ja en parlarem un dia amb més calma.
Fuentes: No no, digues-ho avui, que ja deu estar bullint Internet a hores d'ara.
Sardà: És que jo m'emprenyo molt amb TV3, el dia del referèndum d'Arenys de Munt, que em facin un seguiment exactament com si fossin unes eleccions, jo, a mi se m'inflen una mica els nassos. No dic que s'hagi de tractar com si fos una cargolada, però que farien si a Santa Coloma fessin un referèndum que diguessin que no volen l'Estatut i volen ser espanyols. Com ho tractaria TV3?
Fuentes: Les televisions estatals també van fer un seguiment, amb un altre to i una altra mena de comunitaris...
Sardà: però no com una jornada electoral, estic parlant seriosament. Elogio els programes de TV3 que refresquen una certa crosta que jo trobo a TV3.

Blocaires de prestigi com Saül Gordillo ja han denunciat aquesta insòlit episodi on un tertulià d'una emissora de la CCMA carrega contra la mateixa casa. En sí les denúncies de Sardà no ens haurien de preocupar venint de qui venen, ja que cal recordar que Xavier Sardà és l'inventor de les telescombraria a l'Estat, un autèntic Ferran Adrià de la infratelevisió. El que ens espanta és veure com els defensors de la crosta, que fins ara alçaven el crit al cel des dels seus reductes a la xarxa, han acabat tenint tribuna a les mateixes emissores de la corporació.