divendres, 4 de setembre del 2009

CiU no diu ni piu

En teoria, CiU dóna suport a la consulta per la independència de Catalunya convocat a Arenys de Munt el proper 13 de setembre. Els seus regidors van mostrar-s'hi favorables en l'acord del ple, justament és aquest l'acord que ha anul·lat la jutge. A la pràctica, però, no sabem quin és el posicionament de CiU davant d'aquesta qüestió.

Després que l'Estat espanyol hagi decidit recórrer als jutjats per intentar impedir la consulta, el referèndum d'Arenys de Munt ha adquirit una presència mediàtica impensable a molts mitjans que, si no hagués estat per aquest recurs, no n'haguessin parlat. A partir d'aquí, tothom hi ha dit la seva. D'Esquerra n'ha parlat Puigcercós, Ridao, Llorente i les JERC; d'ICV n'ha parlat Herrera; del PP Sánchez Camacho, Jordi Cornet i la delegació de Lleida; del PSC n'han parlat Miquel Iceta i Montserrat Tura; de Ciutadans Albert Rivera i Jordi Cañas, i també n'ha parlat La Falange. N'ha parlat tothom, menys CiU. Ens ha sorprès que un partit nacionalista català que enviarà a Àngel Colom dissabte a l'acte polític unitari d'Arenys de Munt no hagi sortit públicament a dir quina opinió li mereix la reacció de l'Estat espanyol.

Què en deuen pensar els regidors de CiU d'Arenys de Munt? Seran els únics valents entre les files de la federació nacionalista que donaran suport a una consulta independentista? Atendrà cap consistori governat per convergents la crida de l'alcalde de Seròs a estendre les consultes per tot el territori, començant pels petits municipis especialment aquells governats per forces nacionalistes? I el que és més important, quan arribi l'hora de la veritat, quan arribi el dia en què la consulta es pugui fer a nivell nacional i sigui vinculant, podem confiar en aquesta CiU que no es pronuncia?

directe.cat