dimarts, 1 de setembre del 2009

¡Viva Cataluña Libre!

Que l'independentisme no para de créixer és una obvietat, i les ànsies d'alliberar-nos d'Espanya no només creixen en els sectors tradicionalment catalanistes.

Avui us volem parlar del blog Estado Catalán, el primer blog independentista creat per un castellanoparlant i adreçat a aquesta comunitat. L'autor ens ha explicat que entén que 'pels catalanoparlants l'idioma i la cultura siguin una raó més per independitzar-se d'Espanya', però ell, que és un castellanoparlant d'una certa edat i dubta que sigui mai capaç de parlar la nostra llengua, assegura que veu moltes raons per defensar la necessitat d'un Estat propi més enllà de la llengua.

Per explicar perquè necessitem la independència a la comunitat castellanoparlant ha creat el blog, que ja recull diversos articles i traduccions explicant als qui parlen espanyol els beneficis que tindríem si fóssim un Estat propi. S'hi pot llegir, en castellà, buidatges d'estudis del Cercle d'Estudis Sobiranistes o reflexions al voltant dels beneficis que ha causat per Montenegro la recent independència de Sèrbia.

Des d'aquí animem aquest castellanoparlant independentista a continuar predicant entre els seus per tal d'assolir la independència ben aviat, a la vegada que l'animem a deixar-se de complexos i perdre-li d'una vegada la por al català.

directe.cat