diumenge, 20 de setembre del 2009

Puigcercós: 'Catalunya viu els darrers moments de l'autonomisme'


Creu que és el moment de canviar les relacions amb l'Estat i Europa

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, considera que amb l'acord de finançament aconseguit abans de l'estiu i l'actual crisi econòmica, ha arribat el moment de canviar la relació de Catalunya amb l'Estat i Europa. Puigcercós ha explicat que 'Catalunya viu els darrers moments de l'autonomisme i que s'han de marcar els nous horitzons de llibertat nacional per Catalunya i un nou encaix a la Unió Europea'. Per Puigcercós, el canvi a Catalunya també depèn de controlar la pròpia economia perquè considera que l'economia espanyola dels últims anys s'ha basat en l'especulació i la construcció deixant de banda a la petita i mitjana indústria. Pel que fa a les consultes populars, Puigcercós s'ha mostrat convençut que CiU i ICV s'afegiran a les mocions per celebrar referèndums.


Puigcercós afirma que el Govern ha fet una gran tasca per convèncer a l'estat espanyol, que és l'interlocutor amb la Unió Europea, perquè entengui que el canal Segarra-Garrigues és una obra que canviarà la forma d'entendre l'agricultura a bona part de Catalunya, respectant la normativa europea i la darrera ampliació de les zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA).

Referent a l'Estatut d'Autonomia, Puigcercós ha explicat que el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero ha entès finalment que el Tribunal Constitucional no pot tombar el que ha decidit el poble de Catalunya en un referèndum. Finalment pel que fa als ajuntaments que s'han afegit a fer consultes populars per la independència, aquesta mateixa tarda el grup municipal d'ERC a Agramunt ha anunciat que presentarà una moció al pròxim ple de l'Ajuntament per fer-ne una.

Puigcercós, s'ha mostrat convençut que altres poblacions pertanyents a Convergència i Unió (CiU) o Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) s'afegiran a aquesta iniciativa. El president d'ERC ha fet aquestes declaracions durant una visita a Agramunt on ha fet una conferència titulada 'Un pas Endavant' per explicar la situació actual de Catalunya segons el seu partit.

directe.cat