dimarts, 15 de setembre del 2009

L'independentisme de Laporta espanta la classe política

PPC, PSC i Unió ataquen el posicionament sobiranista del president del barça


Joan Laporta sempre ha estat independentista, però el pas endavant que ha fet aquestes darreres setmanes preocupa als sectors més espanyolistes, que veuen com la possible irrupció política del president blaugrana podria desestabilitzar l'status quo actual. A les crítiques de Laporta, que va advertirque 'som més a prop d'una Diputació general que d'un Estat amb futur', cal afegir-hi el posicionament inequívocament independentista d'aquesta darrera setmana, quan va encapçalar la marxa per l'Estat propi per la Diada i va reconèixer que votaria 'sí' a la Consulta d'Arenys si estigués empadronat al municipi. La gota que ha fet vessar el got ha estat el flirteig de Laporta amb Joan Carretero, que l'ha convidat a sumar-se al seu projecte polític de Reagrupament. Per tal d'enfrenar l'embranzida del president del triplet, des de PPC, PSC i Unió Democràtica ja s'han afanyat a recordar Laporta que treballi pel club i 'es deixi de qüestions polítiques'.


Sánchez-Camacho: 'Zapatero a tus zapatos'

Des del PP català, la presidenta Alícia Sánchez-Camacho ha recomanat al president del FC Barcelona que només treballi pel bé del club, i que es deixi estar de qüestions que tenen a veure amb la política. D'aquesta manera ha valorat la participació de Laporta en la manifestació independentista del passat divendres, i l'oferiment que Joan Carretero li ha fet per formar part del corrent polític Reagrupament. Sánchez-Camacho ha demanat al president de Barça que estigui centrat en la seva feina fins a l'últim dia del seu mandat, i ho ha exemplificat amb la frase 'zapatero a tus zapatos'.

Pelegrí: 'Representa un col·lectiu de persones on n'hi ha d'independentistes i n'hi ha que no'

Des d'Unió Democràtica, Josep Maria Pelegrí, ha recordat a Joan Laporta que, com a president del Barça, 'representa un col·lectiu de persones on n'hi ha que són independentistes i n'hi ha que no ho són'. 'Ell sabrà quin efecte pot tenir a això en la seva organització', ha afegit.

Pelegrí ha celebrat que amb el seu posicionament inequívoc Laporta ha fet un 'exercici de responsabilitat política' ja que no intenta fer veure 'som dels uns i després dels altres'. Tot i això, ha volgut deixar ben clar que 'cadascú ha de ser conscient quin lloc ocupa en la societat'. 'Hi ha gent que pot tenir responsabilitats d'entitats i organitzacions i poden tenir dins de la seva organització pluralitat de persones i de sentiments', ha manifestat.

Iceta: 'Laporta ha estat independentista sempre'

Des del PSC el portaveu, Miquel Iceta, ha recordat aquest dilluns que el president del FC Barcelona 'ha estat independentista sempre', i no s'ha mostrat sorprès sobre la participació del president blaugrana en la manifestació independentista del dia de la Diada, ni que hagi afirmat que participa de la 'forma de pensar' del líder de Reagrupament, Joan Carretero.

Tot i això, les cautes declaracions d'Iceta contrasten amb les del diputat socialista Joan Ferran, que la setmana passada ironitzava que Laporta podria prendre-li el lloc a Xavier Trias com a candidat de CiU a les eleccions municipals de Barcelona. Una possibilitat que, de concretar-se, faria tremolar al PSC de Jordi Hereu, en les hores més baixes pel que fa a popularitat i intenció de vot d'ençà de l'adveniment de la democràcia.

Per altra banda, Iceta ha aprofitat l'huracà de declaracions provocat per Laporta per atacar CiU, en destacar que 'l'únic canvi polític' que s'ha produït és que la federació nacionalista, que 'era una força autonomista que volia ampliar l'autogovern dins de l'estat espanyol, de cop i volt s'ha tornat independentista'.

directe.cat