divendres, 18 de setembre del 2009

El 94% dels espectadors de Josep Cuní volen consultes populars

Els Matins de TV3 pregunta a l'audiència sobre els referèndums

Sempre atent allà on hi ha polèmica, aquest dijous Josep Cuní pregunta a l'audiència dels Matins de TV3: 'votaríeu, en cas que el vostre municipi impulsés una consulta sobre la independència?'. A les onze del matí els resultats eren aclaparadorament pel 'sí', amb un 94% de suports a favor, mentre que aquells que no votarien un plebiscit municipal com els que impulsaran una seixantena de municipis catalans són tan sols el 6%. En la seva intervenció diària, Pilar Rahola s'ha posicionat a favor de les consultes, però no ha pogut evitar reconèixer que les consultes locals 'no són la manera'. Per la tertuliana de Josep Cuní, a la independència cal arribar-hi després d'un debat social on s'expliquin les 'les bondats del si i del no'. En qualsevol cas, de la pregunta que fa el programa líder dels matins se'n pot extreure que la immensa majoria de la població catalana està d'acord amb les consultes i aniria a votar-les.


Respecte al resultat d'aquestes consultes, al 96% d'arenyencs a favor de la independència cal sumar-hi el 99% dels vots pel 'sí' que va obtenir la Consulta per la Independència a Internet que el directe!cat va impulsar la setmana passada.

Del nostre escrutini, 1474 participants van votar sí, 11 no i quatre en blanc. Així fins a un 99% dels participants en la consulta en línia van votar favorablement a la independència de Catalunya, només un 0.7% va votar-hi en contra i un 0.3% va votar en blanc.

directe.cat