dimarts, 15 de setembre del 2009

Puigcercós diu que el PSOE es queda sense arguments quan l'independentisme no va acompanyat de violència

També replica a Iceta que ERC ha d'estar 'molesta' després que Chacón 'comparés' la Falange amb l'independentisme

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha replicat aquest dilluns al portaveu del PSC, Miquel Iceta, que qui hauria d'estar 'molesta' és la formació independentista després que la ministra de Defensa, Carme Chacón, 'comparés' l'independentisme amb la Falange. Iceta havia manifestat aquest matí que Puigcercós havia estat desafortunat al dir que per PSOE i PP és 'més fàcil' fer discursos contra l'independentisme quan hi ha l'argument de la violència. Tot i aquest xoc de rèpliques i contrarèpliques entre socialistes i republicans amb el teló de fons de la consulta independentista d'Arenys Munt, Puigcercós ha volgut 'refredar una mica la cosa'.


'No he dit mai que algú del PSOE o del govern espanyol s'alegrés de que hi hagi violència. No ho he dit mai', ha assegurat. 'Dic que el discurs contra actes democràtics com el d'Arenys de Munt és més còmode fer-lo a la contra amb violència que sense violència', ha remarcat. Iceta havia mostrat la seva disconformitat amb les paraules de Puigcercós sobre aquest assumpte.

En qualsevol cas, Puigcercós ha recalcat que 'més ofesos haurien d'estar' des d'ERC amb Chacón. 'Ens ha comparat amb la Falange quan ha dit que hi ha dos extrems: la Falange i l'independentisme', ha manifestat. El líder republicà ha manifestat que l'independentisme 'és una opció democràtica i es va demostrar amb les urnes i sense violència' aquest passat diumenge a Arenys de Munt. 'Comparar-nos amb la Falange és la última cosa que esperaria i no ha estat precisament afortunada Chacón'. 'Si Iceta està molest tindrà motius per treure's la molèstia de sobre i estar en millor condicions', ha manifestat, al temps que ha insistit en què 'Chacón ha comparat gent que ha anat a votar pacíficament amb el que tots sabem del què ha representat la Falange a Catalunya'.

'Tothom sap que som un partit independentista i que hi ha diferències i que el PSC forma part d'una federació amb el PSOE', ha dit restant importància amb les divergències sobre la consulta d'Arenys de Munt. 'Forma part del què sabem que és un país plural i les coalicions són plurals, ni CiU es posa d'acord', ha ressaltat. 'Duran i Lleida condemna l'independentisme i Mas més aviat hi dóna suport', ha afegit. 'El que s'ha d'entendre i s'ha d'assumir és que al final que quan la gent vota democràticament això s'ha de saber entendre', ha manifestat.

CiU, 'desbordada'

Puigcercós ha negat que el seu partit estigui desbordat amb el tema d'Arenys de Munt. 'ERC no està desbordada, qui està desbordat és un altre partit que ha jugat amb aquest tema i ara no sap com sortir-se'n', ha dit fent referència a CiU.

Per la seva part, Álvarez ha dit que és compatible 'que una associació convoqui una consulta, que no un referèndum, i qui vulgui participar ho faci i a la vegada debatre els temes socials'. 'No s'ha d'anteposar una qüestió a l'altre', ha dit. Segons Álvarez, 'això té poc sentit igual que per una consulta així es visqui amb el sidral que s'està vivint'.

directe.cat