dilluns, 14 de setembre del 2009

Els independentistes volen votar ERC

Una recent enquesta del diari PUBLICO, del grup Mediapro, feia despertar les alarmes dins del partit republicà. Una pèrdua de 10 diputats (de 21 a 11) d’entrada és un dur cop a la nova direcció encapçalada per Joan Puigcercós, però a la vegada és una oportunitat i un avís.

Oportunitat perquè l’enquesta deixa molt clar que els possibles votants d’ERC no hi veuen alternativa, majoritàriament és quedaran a casa o votaran per un vot útil i momentani cap a CiU; no veuen cap opció de futur en les opcions tipus Reagrupament de l’ex-republicà Joan Carretero. Per aquest motiu, l’enquesta és també un avís en el sentit que els votants perduts dels republicans, majoritàriament volen tornar-los a votar però exigeixen més fermesa, més contundència i un full de ruta clar i sense por.

ERC encara hi és a temps. Recuperar l’electorat republicà passa per prendre decisions importants per part de l’actual direcció. Els independentistes volen una ERC forta, sense complexes i un lideratge ferm amb una direcció que no li tremolin les cames a l’hora de prendre decisions.

Dubtar en aquest moment, pot ser mortal pels republicans i una oportunitat per la resta de partits polítics d’abraçar un espai que fins ara semblava intocable. Arenys de Munt no és una anècdota; qui no entengui el que pot representar la celebració d’aquest primer referèndum perdrà una oportunitat històrica de liderar l’independentisme.

col·lectiu 2014