dimarts, 5 de maig del 2009

Compte enrere

Alguna cosa ha de passar en els propers dies per tal de clarificar la situació política a l'Estat, el PSOE necessita definir les seves aliances i Rodríguez Zapatero té la necessitat d’arribar amb tranquil·litat a la presidència espanyola de la Unió Europea al primer semestre de 2010.

El mateix Zapatero ha decidit avançar el debat de política general al 12 i 13 de maig, en uns moments en què no compta amb una majoria suficient per aprovar les seves propostes i a pocs dies de les eleccions europees, on les primeres enquestes destaquen la victòria del Partit Popular. Per què aquest principi de suïcidi per part del líder del PSOE? O és que té una jugada preparada per sorprendre a la classe política catalana?

Les sorpreses, o falses promeses, de Rodríguez Zapatero sempre fins ara han estat beneficioses pel PSOE i un engany per Catalunya. Des de CiU, passant per ICV i ERC i fins i tot el mateix PSC han tastat els enganys de Zapatero. Justament per això l'expectació per saber quina en té guardada l'inquilí de la Moncloa és gran.
És per això que la classe política catalana hauria d'estar més atenta que mai i no tornar caure en les falses promeses, ni en quatre traspassos mal valorats, ni en un model de finançament de quatre quartos, ni tampoc és hora de salvar ningú, si no ens donen bona part d'allò que ens deuen.

Per una vegada necessitem trencar l'estratègia de Rodríguez Zapatero, és ell qui té presa i necessitats polítiques, i per tant si el PSC o qualsevol altra força política catalana li vol salvar la vida i traeix Catalunya, ha de rebre una resposta política i social immediata. Ens hi juguem massa, la crisi ens afecta i ens afecta més per la nostra dependència de l'Estat espanyol.

www.directe.cat