dilluns, 11 de maig del 2009

El Govern no farà cap proposta sobre el CAT a les matrícules perquè Montilla no ho veu prioritari

Ho hauran de tramitar els grups parlamentaris al Congrés

Tot i que el departament d'Interior ja havia fet arribar a Madrid una proposta elaborada pel Servei Català del Trànsit (SCT) per introduir el CAT i la senyera a les matrícules dels vehicles, el Govern ha descartat avui aprovar cap proposta ja que el president Montilla no considera que sigui una qüestió prioritària. Aquest afer ha obert discrepàncies dins del tripartit ja que els socialistes no consideren que la mesura estigui a la seva agenda i els republicans asseguren que se n'han assabentat a través de la premsa. El Govern ha decidit deixar l'assumpte en mans del Congrés, on els diferents grups parlamentaris hauran de tramitar-ho al debat de política general que comença aquest dimarts.

Segons ha informat el 3cat24.cat, els socialistes catalans han admès que les referències territorials a les matrícules no encapçalen la seva l'agenda, però ha defensat que s'obri un debat sobre la qüestió assegurant que el fet que la lluita contra la crisi sigui la prioritat no vol dir que no es pugui parlar de res més. ERC s'ha sentit molesta perquè Interior els va comunicar aquesta iniciativa divendres al vespre a través d'un correu electrònic que no van tenir temps de llegir i que, per tant, s'en van assabentar per la premsa. 

El consens de tots els grups

ICV ha explicat que buscaran el consens dels grups al debat de política general que comença demà al Congrés. Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha considerat que plantejar aquest debat en un moment de greu crisi econòmica és una frivolitat, ja que hi ha temes molt més urgents al país com és el cas del finançament. Per la seva part, el líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha expressat el suport de la federació nacionalista a la proposta del Departament d'Interior d'introduir el CAT a la matrícula dels vehicles. Mas, ha expressat la seva desconfiança respecte l'èxit de la iniciativa i ha augurat que no comptarà amb el suport del PSC ni del PP. 

www.directe.cat