divendres, 15 de maig del 2009

Espanya és un 'chorreo'

Tothom sap que el futbol, i l'esport en general, és utilitzat pels mateixos estats per fer abrandament nacional. Sense anar més lluny, en la darrera Eurocopa guanyada per Espanya, ho vam poder comprovar i patir, sobretot aquells que lliurement i democràticament creiem que Espanya no és la nostra pàtria.
.
Tots els que avui s'exclamen davant la xiulada general, sabien que això passaria. N'eren tan perfectes coneixedors que van preparar-ho tot per amagar una realitat, des de posar altaveus a peu de gespa, com tenir advertida la direcció de TVE. El drama de tot plegat va ser pensar que encara som en època franquista, que tot és controlable, el mateix error d'Aznar per intentar amagar l'autoritat de l'atemptat de l'11 de març a Madrid.
.
Han fet el més estrepitós dels ridículs, tothom s'ha assabentat, a l'Estat espanyol i al món, que molts ciutadans d'Euskadi i de Catalunya no se senten identificats ni amb l'himne ni la bandera espanyola. Després de quasi 30 anys de democràcia, els bascos i catalans seguim sense tenir un encaix dins la nació espanyola, més aviat tot el contrari i aquesta realitat fa mal.
.
La vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández De la Vega, diu que la xiulada ha estat un fet aïllat! Es pot dir més gran mentida? A menys que la voluntat segueixi sent, amagar la realitat. Per sort nostra, la xiulada de l'himne va camí de convertir-se en la notícia de portada d'avui i dels propers dies. Gràcies a molta gent, avui les demandes polítiques del nostre país, són molt més conegudes.
.
Només cal veure les pagines web d'alguns mitjans de comunicació, des de la Cadena Ser (PRISA), COPE, Libertad Digital i altres que mostren l'indignació davant els xiulets produïts a l'inici del partit. Des d'alguns que diuen, que el partit s'hauria d'haver suspès, fins a molts altres que demanen que es doni la independència a Catalunya i Euskadi i que juguin amb les ciutats de la seva 'Comunitat Autònoma', o simplement comentaris en que insulten directament als ciutadans de tots dos països.
.
Avui més que mai, i malgrat tot, l'Estat espanyol té un problema. Els agradi o no, la realitat certifica que un munt de gent no se sent representada per Espanya. I no només això, voldria democràticament poder exercir un major grau de llibertat. I malgrat que el primer secretari del PSC diu que la xiulada és un error, encara no li em sentit dir el mateix amb els nombrosos incompliments que Rodríguez Zapatero ha fet respecte aquest país. I això si que és greu, molt més greu que un munt de gent, democràticament expressi el que en pensa d'un país que ens maltracta i espolia, dia si, i dia també.

http://www.directe.cat/