dimecres, 13 de maig del 2009

Simó: 'Zapatero o està amb Catalunya, o contra ella'

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha valorat aquest matí la intervenció del president del govern espanyol en el debat de política general que va començar ahir al Congrés dels Diputats. Simó ha recordat que el portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va emplaçar a Zapatero a ser 'reformista a fons' i ha lamentat que Zapatero 'no s'hi ha atrevit' i 'ha estat absolutament conservador en les seves posicions'.
s
Segons la portaveu parlamentària 'cal coratge i actuar ràpid per fer front a la situació econòmica i, en primer lloc, per pal·liar-la, calia reconèixer la crisi i ell no ho va fer al·legant “patriotisme”'. En aquest sentit, la dirigent independentista ha apuntat que 'per ser de veritat “patriota” ahir hauria d'haver demostrat coratge i emprendre les reformes estructurals que fins ara no s'ha atrevit a tirar endavant, perquè un canvi de model econòmic no s'improvisa i el govern espanyol ja va molt tard'. Per aquest motiu, Simó ha qualificat de 'xamanisme' l'actitud de Zapatero i el seu executiu, ja que 'creuen que pel sol fet d'expressar que les coses aniran bé ja aniran bé, i aquí sabem que no n'hi ha prou a dir-ho, sinó que s'ha de treballar molt i a fons'.
aa
El president espanyol,però, no només va ser conservador davant la crisi econòmica, sinó també en el canvi de model d'estat. 'No sap on va', ha assegurat Simó, 'ni tampoc sap on va amb el model de finançament ni amb la carpeta catalana'. En aquest sentit, la portaveu parlamentària ha atribuït aquesta desorientació al fet que 'no sap com posar-s'hi, va donant la volta a l'objecte sense saber per on agafar-lo'.
aa
En referència a la nova data anunciada per Zapatero, el 15 de juliol, Simó ha subratllat que 'd'aquest període de sessions no pot passar, perquè allargar aquesta qüestió agreuja encara més la crisi i la desesperació nostra i de la ciutadania'. En aquest sentit, i parafrasejant una frase 'molt poc afortunada' de Daniel Fernàndez que ahir va dir 'o estàs amb mi o amb el PP', Simó ha emplaçat a Zapatero a posicionar-se: 'o està amb Catalunya o està contra Catalunya, o compleix amb Catalunya o el que fa és perjudicar-la com està fent'. 'No ens acontenten les paraules, volem fets', ha sentenciat.
aa
D'altra banda, la portaveu parlamentària també ha criticat el mètode que ha emprat Zapatero en algunes de les mesures anunciades ahir per fer front a la crisi, com les ajudes directes per incentivar la compra de vehicles o la compra d'ordinadors personals per tots els alumnes de 5è de primària: 'faré tal cosa, que ho sàpiguen, ho paguem a mitges i després ja veurem com ho fem'. Segons Simó, això 'en una situació de confiança, de lleialtat institucional i compliment de compromisos s'hauria pogut parlar', però 'en aquest moment no es pot fer un anunci sense consens previ, és un mètode lamentable perquè ara la pilota està a la teulada del nostre govern' que es troba sense un nou model de finançament autonòmic.
aa
Pacte Nacional d'Infraestructures
aa
En un altre ordre de coses, la portaveu parlamentària d'Esquerra ha celebrat que el govern català donés ahir el vist-i-plau per tirar endavant el Pacte Nacional d'Infraestructures. 'Creiem que és una gran notícia pel país, que necessita un pacte seriós i de fons per tal de desenvolupar les infraestructures que li calen amb el model adequat de desenvolupament', ha apuntat Simó. Per Esquerra és important signar el pacte en les pròximes setmanes, 's'hi afegeixi tothom o no s'hi afegeixi'. A més, Simó ha assegurat que la formació independentista vetllarà perquè 'la concreció del pacte es faci d'acord amb l'esperit amb què s'ha treballat el Pacte Nacional d'Infraestructures'.