dimarts, 19 de maig del 2009

Madí & Iceta, Iceta & Madí

Les alabances mútues dels dos homes claus dels dos partits que s'han repartit el poder a Catalunya en els darrers trenta anys, demostren molt clarament què és el poder. La seva trobada en un acte de la casa gran, va posar en evidencia, que 'la sociovergència' no és cap mite, és una realitat avalada per bona part del veritable poder.
..
'Madí va fer la millor campanya' i 'Iceta és la intel·ligència dins el PSC' són frases que mostren el veritable interès del poder real, per part dels dos grans partits, per seguir sucant-hi. Pels dos responsables polítics, les altres opcions són un problema i pactar el poder amb elles els incomoda sobradament.
..
El problema el tenen amb qui va primer i qui va segon, però malgrat tot faran el possible per tal que la resta de forces polítiques tinguin la menor presència possible, per tots dos els altres partits són molèsties, accidents puntuals que els hi distorsionen el seu assalt al poder.
..
Per això no és d'estranyar que massa vegades els mitjans de comunicació tradicionals silenciïn els errors del dos grans partits i amplifiquin els errors de la resta, certs gestos són perdonats, i els mateixos són massacrats a la resta, tot en ares de que el país no canviï.
..
Com deia aquest dissabte Albert Om a les pagines del diari AVUI, la fotografia de Duran i Lleida amb la samarreta del Barça i les seves postures, ha tingut un tractament simpàtic i en positiu, si el protagonista hagués estat un diputat d'ERC o d'ICV, tindria segurament un semàfor vermell en qualsevol mitjà de comunicació català.
..
Els Madí/Iceta de torn, són personatges nefastos pel país. Són personatges que busquen un fals frontisme perquè tot quedi igual, sense canvis, un país dividit i panxacontent, un repartiment del país i del mateix poder que els ha permès recrear un país anestesiat. Els politòlegs i opinadors al seu servei els nomenen 'Spin doctors', a la Catalunya real els diem 'ninots diabòlics'.
www.directe.cat