dijous, 14 de maig del 2009

TVE destitueix el director d'esports per la censura de la xiulada al rei durant l'himne espanyol

Reyes hauria incomplert les ordres de la direcció

Televisió Espanyola ha destituit el seu director d'esports, Julián Reyes, després de la censura que la cadena va practicar ahir en el moment en què sonava l'himne espanyol coincidint amb l'arribada dels reis d'Espanya a les seves localitats a la llotja de Mestalla. TVE responsabilitza Reyes d'aquesta decisió que contradient les ordres de la direcció. Tal i com ja ha explicat directe!cat, TVE no va emetre l'himne a l'inici del partit, sinó que va fer-ho a la mitja part manipulant el so (vídeo) per tal d'ocultar els xiulets que els aficionats del Barça i l'Athletic de Bilbao. Posteriorment van demanar disculpes en un comunicat i van atribuir-ho a un 'error humà', tot i que en el seu web el vídeo que mostren no es correspon amb el que van emetre a la mitja part.

TVE considera 'inacceptable el que ha succeït' i 'demana disculpes', a més de destituir el màxim responsable d'esports per no emetre l'himne en directe, que qualifica de 'gravíssim error'. El director de Televisió Espanyola, Javier Pons, ha cessat Julián Reyes per considerar-lo el màxim responsable de contradir les indicacions que 'expressament s'havien transmès'.
aa
Així mateix, TVE ha obert una investigació per depurar les responsabilitats que hi pugui haver i informa que el mateix directiu encarregat de la retransmissió d'ahir a la nit ha presentat la seva dimissió 'com a màxim responsable i donada la gravetat dels fets'. La direcció demana disculpes a tots els ciutadans per l'error i afirma 'que en cap moment s'ha donat cap instrucció per ocultar el que va passar al Mestalla'.
qq
Tot el contrari, segons explica en un comunicat, en què TVE defensa que tenint en compte la importància de l'esdeveniment, 'es van donar instruccions precises perquè no fallés res', unes ordres que sí es van dur a terme a RNE, on es va emetre en directe l'himne i el so ambient, amb les xiulades.En comprovar que les instruccions no es van acatar, el director de TVE va ordenar que s'emetessin les imatges en el descans, al final del partit i en les remissions posteriors, segons el comunicat, en què la direcció nega 'categòricament qualsevol tipus de censura'.