dimecres, 20 de maig del 2009

Les almoines de Zapatero

Senyor Zapatero, els catalans estem farts que ens regali les orelles amb mesures efectistes per sortir de la crisi que només serveixen per fer més mal a les malmeses arques de la Generalitat de Catalunya. La proposta que el Govern català regali 500 euros als agosarats que vulguin comprar un cotxe, és d’una demagògia extrema. Ja la pot defensar a la tribuna del Congrés dels Diputats i tenir la barra de demanar uns dies després a Catalunya una rectificació perquè no pensa pagar ni un euro. La temeritat del president del govern espanyol és tan aberrant que fins i tot ha defensat que les autonomies es beneficien d'aquesta proposta.

Davant la seva actitud 'xulesca', no és agosarat fer-se algunes preguntes. Com s'ho faria vostè, senyor Zapatero, si els set milions de catalans ara volguessin comprar-se un cotxe. Els podria pagar els 1.000 euros per cap que pregona amb tanta seguretat? Com s'entendria que l'Estat espanyol pogués assumir aquestes factures si és incapaç de tancar un acord sobre finançament i acabar amb el sagnant deute fiscal amb Catalunya? El discurs socialista espanyol és molt clar: no hi ha més diners i, si n'hi ha, ens els gastem en altres estupideses que, de ben segur, ens portaran més vots! Ja ho vam dir, 'Espanya és un chorreo'.

Ara, els que ens hem de plantar som els catalans i tallar de socarrel amb la xuleria que prové de la meseta castellana. Quan ZP vingui a buscar vots a casa nostra i a desplegar la seva coneguda estratègia per tornar a apalancar-se a la Moncloa gràcies als catalans, li haurem de dir alguna cosa. Els 25 diputats que els tregui al País Basc, que és on ha pactat amb el PP. Aquí, li hauríem de fer una botifarra de pagès i tornar-li a explicar que a Catalunya, com diu la dita, la pela és la pela.

www.directe.cat