dilluns, 4 de maig del 2009

Es posa en marxa Esquerra en Xarxa, un espai virtual a disposició de tots els militants

Esquerra posa en marxa el projecte Esquerra en Xarxa, un espai virtual a disposició de tots els militants en el qual podran trobar tota una sèrie de serveis i informacions. Així ho ha anunciat el portaveu de l’Executiva Nacional d’Esquerra i secretari d’Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente, que ha explicat que el projecte, que ja s’havia anunciat després del darrer Congrés Nacional i que ja ha estat aprovat per l’Executiva, ‘respon a una estratègia global de treballar políticament a través de la xarxa i de les noves tecnologies’.

Esquerra en xarxa, que s’ha posat en marxa coincidint amb el 20è aniversari de les www, és un dels tres pilars de tota l’estratègia global d’Esquerra a la xarxa que, a més d’aquest extranet, inclou també la part de comunicació externa, el web i els blocs, i l’aposta per les xarxes socials i l’Internet 2.0.

Aquesta setmana els militants ja han començat a rebre les claus d’accés i les normes de funcionament d’aquest espai virtual, que bàsicament compleix amb tres objectius. En primer lloc, és un espai de gestió, on els militants poden fer canvis de dades personals, d’adreces, de fotografia ... i ho poden fer ‘24 hores al dia, set dies a la setmana, des de casa i amb un sol clic’, amb la qual cosa s’aconsegueix una ‘capacitat de gestió més propera, més àgil’. En segon lloc, és també un espai de comunicació interna on es penjaran determinats anuncis, que fins ara anaven a parar al web, com ara convocatòries a congressos, escoles de tardor, conferències nacionals, etc. A més, també hi haurà informació de les activitats que fan les seccions locals, les comarcals o les regionals. I, en tercer lloc, hi ha un espai de participació i enquestes que, com ha explicat el portaveu de l’Executiva, permetrà consultar a la militància aspectes més personals, com ara els seus hàbits a nivell de consum de mitjans, hàbits culturals o ús de mitjans de transport, que ‘ens permetrà conèixer molt millor la militància a temps real’.