dijous, 4 de juny del 2009

Benach demana l’inici de la neteja de l’embassament de Flix perquè suposa la creació de 200 llocs de treball

Ahir a la tarda Ernest Benach, acompanyat del candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Josep Maria Sàez, ha concedit una roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes de Tortosa per parlar de les eleccions al Parlament Europeu. Sàez ha valorat de manera molt positiva la campanya d’Esquerra i l’esforç fet per portar el seu missatge a les Terres de l’Ebre. “Hem organitzat 15 actes i incidit de manera directa en unes 1.500 persones, esperem que això afavoreixi la participació”.

El candidat ebrenc ha tornat a destacar dues de les principals propostes d’Esquerra que afecten les Terres de l’Ebre. D’una banda, ha demanat impulsar com a prioritari l’Eix mediterrani que connectaria Estocolm amb Algesires i que seria una gran oportunitat per a les Terres de l’Ebre com a plataforma logística. De l’altra, ha rebutjat la política agrària i de pesca que defensa el Govern espanyol a Europa, que prioritza el model que beneficia els gran terratinents en contraposició al model agrari familiar català que defensa Esquerra. Segons Sàez “el model agrari català, a més, assegura una major qualitat i seguretat alimentària”.

Ernest Benach, per la seva banda, ha destacat dos motius per anar a votar el proper diumenge i per fer evident que Europa intervé en temes que afecten directament la gent de les Terres de l’Ebre. El primer exemple és la defensa del cabal ambiental del riu Ebre aprovat per la Comissió per la Sostenibilitat i defensat pel Parlament de Catalunya. Segons Benach “patim perquè la posició catalana és minoritària i, si es continua en la dinàmica actual i l’any 2009 no es fixa el cabal tal com determina la Directiva Marc d’Aigües, portarem la defensa dels cabals al Parlament Europeu”. Un altre motiu que Benach ha subratllat és la situació de crisi econòmica i, en concret, el cas de Flix. Per a Benach, és paradoxal que mentre s’estan gestionant dos expedients de regulació d’ocupació (ERO) que afecten més d’un centenar de famílies, a la mateixa població s’està pendent d’unes obres molt importants, com són la neteja de l’embasament, les quals depenen de Madrid i que compten amb fons europeus. Benach ha denunciat que aquestes obres, adjudicades ja fa mesos i amb partida pressupostària, estan aturades des de Madrid, i mentre l’ERO representa una pèrdua de 108 llocs de treball, l’inici d’aquestes obres podria suposar la creació de 200 nous llocs de treball. Segons Benach “és incomprensible que Madrid tingui les obres aturades quan és una actuació de màxima necessitat, tant per la qualitat ambiental i ecològica del riu com per la generació de llocs de treball que representen. Una actuació vital per al riu i també per a l’economia de la població i de la comarca”

Per acabar, Benach ha afirmat que Esquerra es compromet a fer un seguiment especial d’aquests temes al Parlament Europeu i ha fet una crida a la participació perquè una “baixa participació beneficia els dos grans partits espanyols” .