dijous, 11 de juny del 2009

Ridao fixa el 15 de juliol com l'hora de dir 'caixa o faixa'

Zapatero amenaça amb ajornar la negociació indefinidament
El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, ha advertit avui que el proper 15 de juliol serà la data límit per arribar a un acord de finançament, moment que s'haurà de veure com 'caixa o faixa' perquè no s'acceptaran més 'ajornaments ni dilacions'. Ridao ha respost així a l'ultimàtum de Zapatero que també coincideix en posar com a data límit el 15 de juliol, mentre que per part del PSC, el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells ha rebutjat la dinàmica 'd'acció i reacció'. Ridao coinceix amb l'ultimàtum de Zapatero que ha amenaçat al Govern amb ajornar la negociació indefinidament si no hi ha acord en aquesta data. Els republicans han sentenciat que si no hi ha acord el president espanyol es veurà 'abocat a convocar eleccions anticipades'.
ERC també veu el 15 de juliol com a data límit

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha assegurat avui que ‘la part catalana pot esperar fins el 15 de juliol’, data anunciada per Zapatero per arribar a un acord de finançament en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera , ‘però no més. El 15-j ha de ser de ‘caixa o faixa’, perquè no caben ni més ajornaments ni més dilacions’. En aquest context, Ridao ha avisat que Catalunya s’hi juga el seu benestar, però Zapatero ‘la seva supervivència política’, perquè si Zapatero té la intenció de tancar la negociació el 15 de juliol ‘amb o sense acord’ i vol ‘posposar sine die la negociació del model es veurà abocat a anar a eleccions’, perquè ‘no tindrà cap suport per encarar el que resta de legislatura ni aprovar els pressupostos ni la presidència europea del 2010’.

Castells rebutja la dinàmica d''acció i reacció'

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, no ha volgut respondre a la pressió del PSOE per tancar un el finançament abans del 15 de juliol perquè el seu estil, ha dit, 'no es entrar en la dinàmica d'acció i reacció'. El conseller ha reiterat que el Govern, des de fa molt temps', està 'treballant per arribar a un bon acord i ho seguirem fent', tot i que 'això no pot durar indefinidament', ha dit Castells quan es retirava de la pressió d'un grup de periodistes que insistien en obtenir alguna declaració sobre la negociació del finançament. El conseller ha fet aquesta reflexió abans de l'acte de lliurament de guardons a 54 restaurants catalans que estan l'edició del 2009 de la Guia Repsol.

www.directe.cat