dimarts, 9 de juny del 2009

Duran no descarta pactar amb el PP, tot i la visita de Mas al notari

El portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit aquest dimarts que no descarta un possible pacte de CiU amb el Partit Popular i ha explicat que la visita d'Artur Mas al notari en les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya era vàlida només per aquells comicis. Duran afirma que encara no hi ha plantejaments postelectorals per a les properes eleccions però recorda que fins i tot el PSOE està disposat a pactar amb el PP, en referència a l'estratègia de campanya dels socialistes. El líder d'Unió ha fet aquestes declaracions en en una entrevista a TVE on ha afirmat que no creu que els resultats de les eleccions europees tinguin influència en la negociació del finançament i considera que és 'molt difícil' que es compleixi la data del 15 de juliol.

Duran i Lleida ha valorat positivament els resultats obtinguts per la seva formació, considerant que en el resultat hi deu haver part de mèrit atribuïble al seu partit i part de demèrit atribuïble a les altres formacions. Ha afirmat que és un 'daltabaix' total per al tripartit i considera que hi ha un inici de canvi de cicle polític. Tot i que ha precisat que això no vol dir que el resultat sigui extrapolable a unes eleccions catalanes, ja que considera que hi ha molta feina per fer.

El portaveu del CiU al Congrés ha dit que potser el PSC té una mica de raó, quan atribueix la davallada de vots a Zapatero ja que hi ha moltes promeses incomplertes per part del president del govern estatal i davant d'això hi ha una sensibilitat dels votants, 'però també hi ha una responsabilitat del PSC i del tripartit que ha estat incapaç de fer complir els compromisos de Zapatero amb Catalunya, ha assegurat.

I ara, les eleccions al Parlament de Catalunya

'Oficialment no estem en precampanya però una campanya sempre es diu que comença l'endemà de les eleccions. Després de l'estiu caldrà plantejar-se seriosament les eleccions catalanes que haurien de ser la tardor del 2010. El candidat serà Artur Mas, no estan decidits la resta de candidats', ha dit Duran i Lleida, que ha afegit que encara falta molt de temps per les eleccions i que el millor és fer una campanya tranquil·la que no esquitxi i que no et creï enemics innecessaris. 

www.directe.cat