dimecres, 17 de juny del 2009

El PSC, d'allò més irritat amb ERC per la derrota que ahir va infringir al PSOE

Suposa una taca negra en la que havia de ser la 'setmana fantàstica' del PSC, segons Iceta

La severa derrota que ahir va patir el PSOE al Congrés espanyol a causa d'una moció presentada per Esquerra que instava el govern de l'estat a suprimir tres ministeris ha enutjat d'allò més els socialistes catalans. Segons que explica El Periódico, 'la moció d'Esquerra va generar un profund malestar i cansament en el si del PSC, on ahir es parlava, entre les seves files, de plantejaments ridículs i irrellevants'. El PSC es mostra especialment dolgut amb ERC perquè aquesta derrota ha suposat una taca negra en la que havia de ser la seva 'setmana fantàstica', trufada d'inauguracions que haurien de servir per visibilitzar l'acció de govern de José Montilla.

El propi Miquel Iceta va començar la setmana amb unes declaracions triomfals, va continuar ahir amb la inauguració de la T-1, prossegueix demà amb la col·locació de la primera pedra de les naus on s'hi construirà el nou model d'Audi Q3 a la Seat a Martorell, divendres amb la inauguració de l'Institut Químic de Tarragona i dilluns vinent amb la primera pedra de l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà. Fins i tot, hi havia qui especulava que la 'setmana fantàstica' es podria acabar amb l'anunci definitiu del nou finançament.

Gràficament, la crònica d'El Periódico lamenta: 'Els republicans, fidels a l’estil rocós d’enfrontament amb l’Executiu que ja van posar en pràctica durant el debat de l’estat de la nació, es van negar en rodó a negociar esmenes a la seva proposta, per evitar que el PSOE pogués aconseguir modificar parts substancials. Això sí, van acceptar que es votessin separadament els punts del text per facilitar que el PP i altres grups contraris a alguns aspectes poguessin recolzar els més polèmics'.

En el fons de la qüestió s'hi troba la incapacitat del PSOE per bastir ponts amb la resta de formacions polítiques i la visibilització que es troba d'allò més aïllat, just en un moment en què el PP estatal presumeix de tenir capacitat per pactar amb totes les formacions.

directe.cat