dilluns, 22 de juny del 2009

"Los catalanes sois seis millones de burros"

Insults de la col·laboradora de Telecinco Belen Esteban arran d'una picabaralla per Carod i la Selecció

La figura de Josep-Lluís Carod-Rovira va ser divendres la protagonista del programa del cor que emet Telecinco per les tardes, presentat pel badaloní Jorge Javier Vázquez, que anys enrere ja havia qualificat de "paleto" el vicepresident del Govern. El programa va decidir parlar de futbol i de la selecció espanyola, en un intent d'aixecar les baixes audiències que està tenint la cadena amb la Copa Confederacions.

Per al debat, Telecinco va convidar l'independentista Karmele Marchante, coneguda 'fan' de Carod-Rovira i habitual dels programes del cor. A Marchante li va faltar temps per reivindicar el vicepresident i presumir "del pin de la Generalitat que me regaló Carod en una entrevista personal en el Palau de la Generalitat". Acte seguit va manifestar que ella estava a favor de la "selecció catalana".

Això va provocar el nerviosisme de Belén Esteban, una altra habitual,i coneguda per seu gran nivell intelectuali inteligència, que li va etzibar a crits, un "eres española, toma bandera", a la vegada que exhibia una bandera espanyola. Karmele Marchante, esbroncada pel públic en tot moment, va replicar aleshores que "los seis millones de catalanes quieren la selecció catalana".

"Los seis millones sois unos burros", va cridar Esteban, propera a l'histerisme, i davant l'entusiasme del públic present a plató. Tot i aquestes paraules, el presentador català va intervenir aleshores per posar-se de part de Belén Esteban i exigir a Karmele Marchante que demanés perdó.

"Lo que no te voy a tolerar, Karmele, es que te apropies de la voz de los seis millones de catalanes que viven en Catalunya. Mi familia, que es catalana y forma parte de los seis millones, no quiere la selecció catalana. Debes pedir perdón por lo que has dicho", va exigir Jorge Javier Vázquez. Belén Esteban va aprofitar aleshores per sentenciar la disputa amb un "y todos somos españoles!"

Tele 5, cadena que ha donat suport a manifestos en favor de la supremacia del castellà sobre el català. A mi el que em preocupa menys es el que pugui dir un personatge com aquest, que mes aviat em fa pena, el que es preocupant es l'actitud del presentador, per cert de Badalona, donant la rao a aquest personatge i fent demanar disculpes a una catalana, i per altra part al pùblic, que clamava les paraules de la indesitjable.


Encara em preocupa mes que Tele 5 sigui la mes vista a Catalunya, recordeu que no nomès es això, va signar contra el català.

PER UNA MICA D'AUTOESTIMA NOMÈS UNA MICA, NO HEM DE MIRAR MES TELE 5.