dilluns, 15 de juny del 2009

Espanya ens roba l'aeroport

Ja està tot preparat per seguir amb l'espoli del nostre país. El dimarts 16 tots, o quasi tots, voldran fer-se la fotografia a la inauguració de la nova terminal (T1) de l'aeroport del Prat amb què Rodríguez Zapatero traurà pit per la forta inversió generada. La prèvia ja l'hem tingut aquest diumenge amb l'especial sobre l'aeroport que ha editat el grup Godó.

A la primera pàgina vèiem una 'brillant carta del ministre de Foment, José Blanco' un exultant decàleg d'intencions amb un full de ruta per explicar les meravelles que el govern espanyol té previst fer en els propers mesos.

Una carta de publicitat electoral en tota regla per donar cobertura a l'espoli fiscal permanent que ens confirma l'incompliment del finançament fixat per l'Estatut i la previsible retallada del Constitucional espanyol.

La carta ens parla de la nova terminal, la T1, moderna i sensacional, però pagada amb els nostres diners. Però no podem oblidar que ens manca el més important, la gestió, que continua quedant en mans de Madrid.

L'aeroport ens recorda l'esforç fet per portar l'alta velocitat fins a la frontera amb França. Amb els nostres diners, però amb un retard històric, quasi vint anys desprès de la connexió entre Sevilla i Madrid. En la mateixa carta, Blanco dóna per fet l'acord per finançar l'estació de la Sagrera a Barcelona i el del traspàs de Rodalies. Això sí, dels diners necessaris per dur-ho a terme res de res.

I per si no n'hi havia prou, dóna per fet el corredor mediterrani, una infraestructura reclamada des de fa molts anys per la que cap govern espanyol ha tingut mai el més mínim interès. Per acabar, referma el seu compromís i del govern de Rodríguez Zapatero amb Catalunya. Tot plegat un cúmul de despropòsits per intentar convèncer-nos de com de meravellós és formar part d'aquesta mare pàtria que ens acull.
Que no ens enganyin més, ja en tenim prou de malabarismes i d'espolis. Volem exercir els nostres drets, volem gestionar els nostres aeroports, les nostres infraestructures i els nostres diners. Volem decidir per nosaltres mateixos. Que un aeroport no ens faci oblidar els nostres drets.

directe.cat