dijous, 18 de juny del 2009

Esquerra retreu al PP ‘el doble joc’ en demanar mesures per evitar la regressió del delta de l’Ebre

La diputada d’Esquerra Marta Cid ha retret al PP ‘el doble joc’ d’aquesta formació en el debat d’una moció que han presentat al Parlament sobre les mesures urgents necessàries per evitar la regressió del delta de l’Ebre. Cid ha advertit al PP que ‘l’únic que han de fer és garantir que baixi aigua pel riu i perquè baixi aigua, ni transvassaments, ni cabals ambientals decidits des de la punta de la conca’.

La diputada ebrenca d’Esquerra s’ha referit així a la modificació de la Llei del Pla Hidrològic que van portar les Corts d’Aragó al Congrés i que el PP va votar favorablement, que podria comportar, com ha recordat, que ‘el cabal ambiental que a vostès tant els preocupa l’acabin decidint totes les comunitats autònomes i, en cas que no hi hagi acord, es tindrà en compte la representativitat poblacional i territorial de cada territori de la conca’. Fet que podria comportar que ‘nosaltres, los del Delta i lo tram de Catalunya, no pintéssim absolutament res per a determinar el cabal ambiental del delta de l’Ebre’.

Per aquest motiu, Cid, dirigint-se al diputat del PP que ha defensat la moció, Juan Bartomeu, ha assegurat: ‘Vostès no estan ajudant al Delta. Si vostè ho vol fer, té companys de viatge que no són els seus’, en referència als diputats del PP al Congrés.

Finalment, Cid també ha recordat que el PP va impulsar el Plan Hidrológico Nacional del 2001, sobre el qual ‘es van perdre molts anys fent estudis per demostrar al Partit Popular que no es podia dur a terme’.

La moció del PP ha estat rebutjada amb el vot dels tres grups que donen suport al Govern.