dimarts, 16 de juny del 2009

Esquerra inicia el procés d’elecció del candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya

La Permanent Nacional d’Esquerra ha acordat formalment iniciar el procés d’elecció del candidat d’Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya, quan es compleix just un any de la nova direcció del partit, sorgida arran del Congrés Nacional del 14 de juny passat. En aquest sentit, el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha qualificat el balanç com a ‘prou positiu’, ja que ‘en els darrers mesos hem anat donant resposta satisfactòriament als interrogants que van quedar oberts després del Congrés’. Per aquest motiu, ‘podem dir que quan més temps passa més legitimats ens sentim’, ha assegurat el dirigent independentista,‘el partit ha anat a millor en tots els seus aspectes’.

Ridao ha recordat que fa pocs dies es va tancar un repte important, les eleccions al Parlament Europeu, amb un ‘resultat que consolida la nostra representació i la pertanyença al grup de l’Aliança Lliure Europea i que, alhora, constitueix un bon punt de partida per la represa del partit en el futur més immediat’.

El dirigent independentista ha reiterat el compromís que va adquirir públicament fa un any la direcció d’Esquerra d’’incorporar totes les sensibilitats que vulguin sumar en aquesta nova etapa’, motiu pel qual en les darreres setmanes s’han mantingut reunions i contactes per tal d’integrar ‘com més gent millor’ a l’Executiva. ‘Aquest fet, juntament amb què s’hagi aclarit definitivament qui ha de ser presumiblement el futur candidat a les eleccions’, ha dit Ridao,‘obre un nou escenari de cohesió interna, que ens permet afrontar amb il·lusió i optimisme els reptes del país i del partit’.

‘Com que són molts els reptes que, en les properes setmanes, marcaran el futur de Catalunya’, ha explicat Ridao, ‘la Permanent ha decidit mobilitzar al màxim la direcció del partit per anar trepitjant territori’ i explicar la feina feta durant aquest any i preparar els reptes més immediats, entre d’altres, les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, ha anunciat l’obertura del procés d’elecció del candidat per als comicis catalans. Ridao ha recordat que el president del partit, Joan Puigcercós, ha expressat ja la seva voluntat de presentar precandidatura i iniciar el procés de recollida de signatures tal com marca l’article 64 dels vigents estatuts del partit. El dirigent independentista ha apuntat que per poder ser acceptada la candidatura hi ha tres vies: el suport d’un terç de membres de l’Executiva, d’un 25% de consellers nacionals o d’un 10% de la militància. A més, també ha afegit que si després d’iniciar el procés hi ha un sol precandidat serà el Consell Nacional qui el ratifiqui i, en cas contrari, caldrà recórrer a un procés d’eleccions. El vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral, Eduard López, ha apuntat que el procés s’inicia ja ‘per tenir prou temps per preparar internament, en tots els àmbits del partit, i també a l’opinió pública i poder concórrer a les eleccions amb totes les garanties’.

Ridao preguntarà a Salgado sobre el futur del finançament

D’altra banda, Ridao ha anunciat que dimecres al matí, durant la sessió de control al govern espanyol, preguntarà a la ministra Salgado al voltant del futur model de finançament i la situació generada després que fes pública la xifra de 9.000 milions d’euros que l’Estat aportarà al nou sistema de finançament autonòmic. En aquest sentit, el secretari general ha reiterat que la xifra és‘inacceptable’ i que ‘no hi ha hagut cap millora apreciable en mesos’.

El dirigent independentista ha lamentat que ‘portem un any donant voltes a la mateixa rotonda, amb terminis, ball de xifres i promeses incomplertes de tota mena’. Tant la Generalitat de Catalunya com els catalans ‘mereixen més respecte i menys frivolitat’, ha reclamat. Ridao ha recordat que ‘el 15 de juliol ens veurem les cares, si la proposta no és bona que es pregunti Zapatero amb què compta per acabar la legislatura i, per començar, per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat de l’any que ve i preparar la presidència europea’.