dilluns, 1 de juny del 2009

Esquerra defensarà a Europa que els ajuts per a l’agricultura i la ramaderia també arribin a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

El candidat ebrenc d’Esquerra a les eleccions europees, Josep Maria Sáez, ha afirmat en un acte a la Fatarella que els ajuts a la producció agrícola i ramadera cal que arribin també a Catalunya i, sobretot, a comarques com la Terra Alta, l’economia de la qual es basa, sobretot, en el sector primari. 

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre al Parlament europeu, Josep Maria Sáez, ha ofert un acte públic a la Fatarella, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó. En el transcurs de l’acte, Josep Maria Sáez ha fet especial èmfasi en la importància que Esquerra estigui present a Europa per defensar que els ajuts a la producció agrícola i ramadera de la Unió Europea (PAC) arribin d’una vegada per totes a Catalunya i, sobretot, a comarques com la Ribera d'Ebre i especialment la Terra Alta, que subsisteixen bàsicament d’una economia basada en el sector primari. 

En aquest sentit, Josep Maria Sáez ha afirma que Esquerra farà tot el possible perquè “no siguin els quatre grans terratinents de l’Espanya profunda els qui s’emportin tots els ajuts. Volem que les comarques catalanes més rurals també en rebin, i treballarem per a això”. Sáez ha explicat que només un 30 % dels ajuts europeus van destinats a petits ramaders i agricultors i que “cal denunciar a Europa el repartiment que Espanya fa de la PAC, i cal evitar la modificació de repartiment que faran els espanyols, perquè llavors sí que els catalans no rebrem ni un cèntim d’euro”. 

Sáez ha acabat la seva intervenció advertint que, “si no tenim una veu com la de l’Oriol Junqueras a Europa, que s’estima Catalunya i que admira les Terres de l’Ebre, ningú no ens defensarà davant d’aquestes agressions que l’Estat espanyol fa contra Catalunya i contra els sectors econòmics que, en realitat, sustenten bona part de l’economia del país”.