dimecres, 10 de juny del 2009

Esquerra, malgrat superar la mitjana catalana, està insatisfeta amb els resultats aconseguits a les Terres de l’Ebre

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya, en reunió de la seva Permanent, ha valorat els resultats de les eleccions europees celebrades ahir. El Secretari d’Organització de la Federació, Lluís Salvadó, ha lamentat la baixa participació (37,4 %), gairebé igual que la mitjana catalana (37,5 %). Segons Salvadó, “Haurem de fer una reflexió tots plegats, partits, institucions i ciutadania, per apropar les institucions europees a la gent, fer-les més transparents i intel·ligibles, i que ens adonem de la importància que té el Parlament europeu per al nostre país. Tot i que els resultats no han estat els que voldríem, les Terres de l’Ebre mantenen una ampla majoria d’esquerres, una rara avis en el panorama resultant a Europa en aquestes eleccions”. ”Com a partit, hem tancat un cicle a la baixa que va concloure en les darreres eleccions estatals, els resultats d’aquestes europees donem senyals d’optimisme, hem trencat la tendència i estic convençut que la remontada que hem iniciat ens portarà a afrontar les catalanes i les municipals amb moltes expectatives”. I per acabar, Salvadó ha volgut destacar que aquestes eleccions “ens han permès presentar al territori nous valors d’Esquerra, un jove com Josep Maria Sáez que ha fet una excel·lent campanya i que representa aire fresc per a la política de les nostres terres”.

Una vegada analitzats els resultats, el candidat Josep Maria Sáez ha volgut agrair abans que res el suport rebut i l’esforç fet per la militància: “si no arribem a fer la campanya que hem fet, potser no haguéssim aconseguit el nostre objectiu de tenir eurodiputat, i aquest era el nostre repte, aconseguir-lo”. Des de la Federació d’Esquerra han reconegut que no estan satisfets amb els resultats assolits malgrat que a les Terres de l’Ebre Esquerra té uns percentatges (12,75 %) superiors a la mitjana catalana (9,21 %) i del conjunt de la demarcació de Tarragona (10,69 %). D’altra banda, Sáez ha afirmat que “si mirem els resultats des d’una perspectiva històrica i ho comparem amb els de l’any 1999 que vam tenir un 6,75 % es poden considerar una avanç molt important, perquè l’any 2004 el 17,23 % venia donat per uns fets excepcionals com l’efecte PHN, l’atemptat de l’11-M, l’expulsió de Carod del Govern, etc.”

Segons Sáez, Esquerra amb aquestes eleccions viu un punt d’inflexió ascendent a les Terres de l’Ebre, si es compara amb els resultats de les darreres eleccions generals (11,75 %). Sáez també s’ha mostrat molt agraït amb el seu poble, Miravet, perquè és on Esquerra ha aconseguit, amb un 43,37 %, el millor resultat de tots els Països Catalans. També Rasquera, amb un 32,65 % dels vots, és un dels municipis amb un dels millors resultats.

Per últim, Sáez ha volgut transmetre un missatge de compromís i il·lusió, “Oriol Junqueras, en nom d’Esquerra, serà la veu de l’Ebre al Parlament Europeu perquè hi ha temes de gran importància del nostre territori que els propers mesos i anys s’hauran de tractar, com el tema del cabal ecològic del riu Ebre, el projecte Castor, les ajudes de la Política Agrària Comuna, la mida i el tipus de xarxa per la pesca, l’eix mediterrani de comunicacions, i molts d’altres. I llavors molts dels que han afirmat que tots els partits i polítics són iguals se n’adonaran de la composició del Parlament que ha resultat d’aquestes eleccions”.

Per acabar, Sáez ha volgut agrair el suport dipositat en Esquerra per la ciutadania ebrenca, a més d’agrair la feina feta durant la jornada d’ahir a tots els interventors, apoderats, militants i simpatitzants d’Esquerra a l’Ebre.