dijous, 25 de juny del 2009

La Falange d'un poble de Màlaga dóna suport a promocionar el català a Andalusia

IU, Falange i PSOE d'Ardales aproven per unanimitat 'demostrar que es pot conviure amb respecte a la diversitat'
El poble malagueny d'Ardales, agermanat de fa anys amb Blanes, vol impartir classes de cultura i llengua catalana per tal de donar a conèixer les llengües cooficials de l'Estat i 'demostrar que es pot conviure amb respecte a la diversitat'. Aquest és un dels punts d'una moció presentada al maig per Izquierda Unida -que ostenta l'alcaldia- i ratificada per unanimitat al ple d'ahir, amb els vots favorables dels cinc regidors del PSOE, els quatre d'IU i els dos de la Falange Auténtica. La moció, que faran arribar a la consellera d'Educació de la Junta d'Andalusia, també demana que es creïn les assignatures de català, basc i gallec a les Escoles Oficials d'Idiomes de la comunitat.
També demanen subvencions per a impartir classes de català a Ardales i que es doti de material en català a la biblioteca del poble per tal de 'lluitar contra els perjudicis basats, en molts casos, en el desconeixement'.

L'objectiu d'aquest acord és estrènyer els vincles socials, educatius, turístics i culturals entre Ardales i Blanes, fomentar les relacions en aquest àmbit entre Andalusia, Catalunya i Andorra i servir d'exemple a tot l'Estat per demostrar que es pot conviure amb respecte a la diversitat. Segons l'acord, també es preveu donar a conèixer la llengua catalana, que compta amb més de nou milions de parlants, per tal de facilitar la mobilitat laboral.

IU+Falange

Després d'anys de govern socialista, l'alcaldia d'Ardales va canviar de color arran de les municipals del 2007, quan els dos regidors de la Falange Auténtica es van sumar als quatre d'IU per a foragitar-ne l'històric alcalde socialista, Salvador Pendón -que també ostenta la presidènciade de la Diputació de Màlaga. Pendón va ser denunciat a l'anterior legislatura per entitats ecologistes per quatre suposats delictes en la firma de convenis urbanístics al municipi.

directe.cat