dilluns, 1 de juny del 2009

Chacón, disposada a retirar només 25 dels 336 símbols franquistes de les casernes militars

Els militars esgrimeix motius artístics i tècnics per incomplir la Llei de la Memòria Històrica

El ministeri de Defensa espanyol, comandat per la cap de llista del PSC a les eleccions espanyoles de l’any passat, Carme Chacón, només accepta suprimir 25 dels 336 símbols de la dictadura franquista que encara romanen en instal·lacions de la seva propietat, contravenint la Llei de la Memòria Històrica. Per justificar-ho, s’emparen en arguments artístics, tècnics o d’una suposada adhesió popular que clama perquè es mantinguin les àligues, plaques amb el jou i les fletxes i monolits en honor a la Legió Còndor.

..

Així ho revela el diari Público a partir d’unes valoracions inicials que han realitzat els més alts comandaments militars en base a un catàleg que llista els vestigis del franquisme que encara hi ha en edificis propietat de l’Estat (585 en total; 336 dels quals en edificis de Defensa).

Tan sols els responsables de l'Hospital Bàsic de Defensa de València són rotunds a l'hora de reclamar que s'apliqui l'article 15.1 de la llei als escuts de la dictadura que encara hi ha a l'edifici: 'Eliminar'.

A banda dels 336 vestigis del franquisme que encara tenen els edificis propietat de Defensa, també n'hi ha als del ministeri d'Interior (74), Foment (43), Exteriors (27), Economia i Hisenda (23), Presidència (22), Cultura (22), Treball i Immigració (20), Justícia (9), Sanitat (5), Medi Ambient (3) i el Tribunal de Comptes (1).

www.directe.cat