dilluns, 8 de juny del 2009

Ridao accepta que els resultats no són bons però hi veu l'inici d'un 'nou cicle a l'alça'

Junqueras demana a tots els partits que treballin per l'oficialitat del català

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha indicat aquest dilluns que tot i la davallada de vots respecte a les europees del 2004, el partit ha iniciat 'un nou cicle electoral a l'alça' ja que n'ha obtingut un punt i mig més respecte a les eleccions les generals del març del 2008. També ha recordat a CiU que 'no ha guanyat les eleccions a Catalunya' i que té el mateix nombre d'eurodiputats que ERC. 'Això és la millor evidència que aquestes eleccions no són en cap cas unes primàries' ha subratllat Ridao en la roda de premsa posterior a l'executiva. Ridao, també ha atribuït l'alta abstenció a la 'fatiga' i 'decepció' de l'electorat català i ha coincidit amb els socialistes en apuntar al finançament com una de les causes dels resultats electorals.

Una 'desmotivació', que el líder d'ERC considera que en els darrers temps s'ha accentuat per la incertesa en aspectes com el model de finançament o el desenvolupament de l'Estatut. Tot i així, ha denunciat la 'frivolitat' amb què altres formacions polítiques han tractat la campanya electoral, 'parlant d'avions, bigotis o escortes' ha apuntat. Pel que fa als resultats dels socialistes, Joan Ridao ha indicat que el diferencial respectes als anteriors comicis no indiquen una 'davallada astronòmica' de PSC i PSOE.

Per la seva part, l'ara eurodiputat Oriol Junqueras, ha demanat que actuïn les altres forces polítiques catalanistes que havien mostrat a l'inici de campanya la seva predisposició a col·laborar amb Esquerra a lluitar per l'oficialització del català a Europa. 'Els instem a complir amb la seva declaració i a seguir treballant pel reconeixement dels nostres drets lingüístics, culturals i nacionals' ha declarat.